ZBLIŽAJMO GLASBO IN OTROKE

Pred nekaj meseci sva s Tino prišla na zamisel, da bi zbirala glasbila, ki jih morda kdo ne potrebuje več in jih predala otrokom, ki si jih težko privoščijo. Začela se je res velika akcija, ki je združila kar nekaj medijev in ljudi. Začele so prihajati kitare, električni klavirji, bas kitare … In, morda se kdo vpraša, zakaj?

V bistvu gre za večjo zgodbo. Ne zajema samo tega, da bi predali instrumente tistim, ki jim to ni dosegljivo. Gre se za zbliževanje otrok k glasbi. Če jim bomo predstavili delo glasbenika v že otroštvu, bodo morda bili ravno oni prelomnica, ki bo glasbo (sploh slovensko, lokalno, avtorsko) sprejemalo drugače, preden nas povozijo trendi in globalna glasbena industrija. Morda bomo uspeli ustvariti novega glasbenika. Vsaj enega več. Želimo začeti lokalno, nato, kdo ve, morda se še kdo pridruži in se aktiviramo na celotnem slovenskem ozemlju.

Zato, če imaš doma glasbilo, ki ga ne uporabljaš, nisi čustveno vezan/a nanj, piši nam na info@studio106.si. Priloži nam slike inštrumenta, nič hudega, če je kaj malega za popraviti. Poskrbeli bomo, da ga bo otrok, ki ga nima ali si ga ne more privoščiti, dobi brezhibnega.

S septembrom 2021 bomo naš center Studia 106 poskušali razširiti do te mere, da bi ponudili učenje kitare, klavirja, glasbene teorije in petja čim več otrokom v piranski občini. V naslednji fazi pa bomo sodelovali pri stvaritvi prireditvenega prostora v Sečovljah, za katerega že dlje časa navijamo.

Written by: