Milijone črnih ptic

Izdal sem jih že kar nekaj, vendar ta je nekaj posebnega.

Ta pesem je sprva bila namenjena predalu. Morda bi lahko bil en slabo posnet demo posnetek, usojen na pozabo v kakšni skriti mapi na prenosnem disku. Vendar, prepričan sem, da bi ga prej kot slej ponovno našel in bi mi pognal kri po žilah. To je očitno začutil Andrea F, ko je slišal tisto skropucalo od demota. Očitno je pognalo tisto željo po tem, da ta pesem zaživi. To sem tudi potreboval. Konec koncev vsi potrebujemo nekakšno gorivo.

Milijone črnih ptic vas lahko odpelje v tiste temačne misli, ki si jih srečamo vsak dan in nam kvarijo vsak trenutek. Tiste, s katerimi se srečujemo še prepogosto. Vsak bo v pesmi našel nekaj zase. Zato sem povezal glas in ples. Črno in belo. Strah in ljubezen. Dušo in telo.

Jerneju Zoranu sem dolžan veliko uslugo poleg velike zahvale. Posodil je fantastično idejo za kitarski solo, sploh pa mi je omogočil sodelovanje – moja največja želja. Hvala tudi plesalcema Arturju Steffetu in Sandi Husić, da sta na tako zahtevno besedilo našla prave gibe. Seveda pa hvala tudi bendu, Andrei F, Radiu Koper za Studio Hendrix in pa založbi Dallas, da vem, da nekdo skrbi zame.

Uživajte,
žr

 

Written by: